
Kiełki
Ziarno dla celów medycznych kiełkowano na Dalekim Wschodzie przez tysiące lat. Szczególne zasługi ma w tym względzie cesarz Chin, Shen Wung, który żył 2800 lat ...
czytaj więcejZiarno dla celów medycznych kiełkowano na Dalekim Wschodzie przez tysiące lat. Szczególne zasługi ma w tym względzie cesarz Chin, Shen Wung, który żył 2800 lat ...
czytaj więcejJemy zbyt rzadko tłuste ryby morskie, które są bogate w kwasy tłuszczowe omega-3. Niedobór tych kwasów w diecie zagraża wieloma chorobami. Wpływa też niekorzystnie na ...
czytaj więcejWraz z upływem lat nabieramy przekonania, że stajemy się coraz mniej atrakcyjni. Zmarszczki na twarzy, posiwiałe włosy, bóle w stawach i coraz gorsza kondycja napawają ...
czytaj więcejZbyt częste sięganie po alkohol, prowadzi do uzależnienia oraz poważnych problemów zdrowotnych. Spożywanie napojów wyskokowych w nadmiarze, wpływa toksycznie na wątrobę, trzustkę oraz koreluje ze ...
czytaj więcej