
Po co nam błonnik?
Braki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcejBraki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcejNiby zwykły, pospolity chwast przyozdabiający pola, łąki i rowy a jednak drzemie w nim jakaś niezwykła, tajemnicza moc. Jego walory doceniano już przed wiekami. Stanowił ...
czytaj więcejNieważne, co wybierzesz – pomarańcze, truskawki czy jabłka. We wszystkich owocach i wyciskanych z nich sokach znajduje się bogactwo witamin oraz minerałów. Przekonaj się do ...
czytaj więcejPrzyczyny nadciśnienia mogą być bardzo różne. Jednak w świetle obecnej wiedzy uważa się, że największy udział w jego powstawaniu i rozwoju ma: niewłaściwa dieta, używki, ...
czytaj więcej