Dyniowa sałatka z serem pleśniowym
- 1 dynia hokkaido (około 2 kg)
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 100 g orzechów włoskich
- 125 g niebieskiego sera pleśniowego
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Dynię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i łyżką wyciągamy ze środka pestki. Następnie kroimy w kostkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut, miękkość możemy sprawdzać widelcem. Upieczoną dynię wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do miski. Posypujemy całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Kontakt:
- 693 962 160
mgr Beata Sabuk
OPINIA PACJENTA: Super dietetyk :) polecam, efekty widoczne bardzo szybko
Twój komentarz