Sałatka jarzynowa z brokułem
Składniki:
- Brokuły 50 g (pół porcji)
- Cebula 25 g (pół małej sztuki)
- Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki)
- Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki)
- Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki)
- Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka)
- Marchew 50 g (1 sztuka)
- Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)
- Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka)
- Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)
- Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)
Sposób przygotowania:
Brokuł ugotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera ugotować przed obraniem. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać brokuł pokrojony na mniejsze kawałki. Następnie dodać pozostałe składniki, doprawić i wymieszać.
Twój komentarz