Składniki:
- Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
- Erytrol 40 g (4 łyżki)
- Jajo 50 g (1 sztuka)
- Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
- Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
- Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
- Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
- Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Składniki:
- Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
- Erytrol 40 g (4 łyżki)
- Jajo 50 g (1 sztuka)
- Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
- Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
- Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
- Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
- Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Twój komentarz