Beata Sabuk
Gabinet Premium
29 Gru

Świąteczne przysmaki - Serniczki z bakaliami

Coś na słodko a jednak zdrowo. Pyszne serniczki z bakaliami polecają się na niedzielny deser.

Składniki:

  • Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
  • Erytrol 40 g (4 łyżki)
  • Jajo 50 g (1 sztuka)
  • Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
  • Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
  • Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
  • Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
  • Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
     

Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.

Składniki:

  • Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
  • Erytrol 40 g (4 łyżki)
  • Jajo 50 g (1 sztuka)
  • Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
  • Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
  • Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
  • Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
  • Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
     

Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową. Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.

Twój komentarz




POKAŻ