mgr Beata Sabuk
Gabinet Premium
29 Kwie

Krem z czerwonej soczewicy

Tym razem zapraszam po przepis na pyszną zupkę.

 

Krem z czerwonej soczewicy

Składniki:

- 1 marchew

- 2 ziemniaki

- 60g soczewicy

- passata pomidorowa (1 szklanka)

- cebula ( 1/2 sztuki)

- czosnek (1 ząbek)

- oliwa z oliwek (1 łyżka)

- imbir (przyprawa w proszku)

- kurkuma

- papryka czerwona słodka

- przyprawa w proszku chili

- pieprz czarny

 

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokroić drobno i podsmażyć w garnku na oliwie z oliwek. Marchew i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Dolać wodę i gotować aż będą miękkie. Doprawić, dolać passatę pomidorową i dosypać soczewicę. Gotować jeszcze ok. 10 min. Zupę dokładnie zmiksować na gładki krem.

Twój komentarz




POKAŻ