mgr Beata Sabuk
Gabinet Premium
29 Sier

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

Wytrawne śniadanie czy pożywana kolacja?

Pyszna frittata z chudą drobiową kiełbasą i chrzanem poleca się :-)

 

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

Składniki:

-jaja 2 sztuki 100 g

-mleko 1 łyżka 10 g

-kiełbasa z kurczaka 1/2 małej sztuki 35 g

-chrzan 1 łyżeczka 10 g

-cebula 1/2 średniej sztuki 35 g

-mozzarella 3 plastry 45 g

-pomidorki koktajlowe 5 sztuk 100 g

-oliwa z oliwek 1 łyżeczka 5 g

-sól, pieprz

Wykonanie:
Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 min.

Smacznego :-)

1 porcja 400 kcal

Twój komentarz




POKAŻ