Beata Sabuk
Gabinet Premium
10 List

Faszerowana cukinia

Pomysł na lekkie, ale sycące danie? Faszerowana cukinia to idealna propozycja na obiad lub kolację. 

Składniki:
600g (1 duża) cukinia
100g (porcja) mięsa mielonego z indyka
25g (1/2 sztuki) cebuli
10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego
30g (3 łyżki) kaszy kuskus
50g (porcja) sera feta

Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć.
Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać.
Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek.
Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ