Beata Sabuk
Gabinet Premium
10 List

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Jabłka z orzechowym twrożkiem to pyszna propozycja na jesienny deser. Są proste w wykonaniu i kuszą swoim zapachem. Spróbujcie sami, smacznego!

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem.
500g (2 duże) jabłka
100g (1/2 kostki) twarogu
25g (1 łyżka) miodu
20g (5 sztuk) orzechów włoskich
opcjonalnie cynamon do smaku

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.

Twój komentarz




POKAŻ