Składniki:
300g (1/2 średniej) cukinii
100g (1/2 średniej) papryki
100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
2g (kawałek) imbiru
1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
50g (1/2 woreczka) ryżu
Przygotowanie:
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia.
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć.
Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu.
Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
Kontakt:
- 693 962 160
mgr Beata Sabuk
OPINIA PACJENTA: Rewelacyjna wizyta! Zmagałem się z problemem niezdrowego odżywiania przez długie lata (powodem była praca), co odbiło się na moim zdrowiu. Pani dietetyk wszystko mi dokładnie wytłumaczyła i zaplanowała dietę, która jest smaczna, zdrowa i łatwa do stosowania. Otrzymałem również pomoc w nauce ...
Twój komentarz