Pieczone pączki twarogowe z marmoladą różaną
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej typ 1850
- 250 g sera twarogowego półtłustego
- 1 jajko
- 3 łyżki ksylitolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżeczek marmolady różanej.
Sposób przygotowania:
Jajko z serem i ksylitolem zmiksować mikserem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, zagnieść ręcznie gładkie ciasto.
Pokroić na osiem części. Do środka dodać marmoladę i dokładnie skleić boki formując kształt pączka. Kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż się zrumienią.
Posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego
Twój komentarz