Beata Sabuk
Gabinet Premium
04 Czerw

Marynowana pierś z indyka

Tym razem pomysł na obiad dla fanów mięsa. Idealny na ciepłe, letnie dni. 

Składniki:

Filet z indyka 600g 2 sztuki

Oliwa z oliwek 20g 2 łyżki

Sól 2g 1 szczypta

Pieprz czarny mielony 2g 1 szczypta

Przyprawa tymianek 3g 1 łyżeczka

Przyprawa majeranek 3g 1 łyżeczka

Estragon 3g 1 łyżeczka

Wino białe, wytrawne 40g 4 łyżki

Masło 50g 1/4 kostki

 

Sposób przygotowania:

Oliwę wymieszać z przyprawami. Filet z indyka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Następnie odstawić na godzinę

do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanny. Masło pokroić w paski i obłożyć nim mięso, opcjonalnie można też polać mięso

winem. Pieczeń piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. Co jakiś czas podlewać indyka powstałym sosem. 

Twój komentarz




POKAŻ