Beata Sabuk
Gabinet Premium
08 Lip

Kakaowy budyń owsiany z brzoskwiniam

Budyń, ale nie z saszetki! Spróbuj kremowego i bardzo czekoladowego, domowego budyniu. Przekonasz się jakie to pyszne i proste.  

 

Składniki:

mleko krowie lub roślinne 300g - kubek - mąka owsiana 40g - 4 łyżki

erytrol lub miód 1 łyżka lub do smaku

kakao 10g - 2 łyżeczki

brzoskwinia 80g - mała sztuka

Przygotowanie:

2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z mąką. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki o ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki.

Twój komentarz




POKAŻ