mgr Beata Sabuk
Gabinet Premium
18 Sier

Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Lato to czas bogaty w rozmaite warzywa i owoce. Korzystajmy z witami pełnymi garściami. Zapraszam więc po niesamowicie smaczny i prosty przepis na chrupiące tosty francuskie z owocami sezonowymi. 

Potrzebne składniki:

 jajo 60g (1 sztuka)

 pieczywo 180g (3 kromki)

 masło orzechowe 50g (2 łyżki)

 owoce sezonowe

 erytrol lub miód (do smaku)

 Sposób przygotowania:

Jajo roztrzepać i zamoczyć w nim pieczywo z obu stron. Przełożyć na rozgrzaną patelnię i podgrzewać do ścięcia z obu stron. Wierzch posmarować masłem orzechowym, położyć kawałki owoców i opcjonalnie posypać erytrolem lub skropić miodem.

Twój komentarz




POKAŻ