mgr Beata Sabuk
Gabinet Premium
09 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Może pomysł na lunch? Sałatka z mozzarellą, jajami przepiórczymi i pest to szybki i porzywny posiłek, który świetnie sprawdzi się latem. 

 

Składniki :

 mozzarella 60g (1/2 kulki)

 jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)

 por 10g (kawałek)

 rukola 20g (garść)

 kiełki 5g (szczypta)

 pestki dni 10g (łyżeczka)

 pesto 5g (łyżeczka)

 oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)

Przepis:

 Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą.

Twój komentarz




POKAŻ