MASŁO ORZECHOWE to pyszny dodatek znajdujący się w wielu domach.ORZECHY są źródłem tłuszczy nienasyconych, przyspieszających spalanie tłuszczu i zapewniających uczucie sytości.
Jak jeść masło orzechowe?
Na kanapce,
Z przekąskami np. paluszkami, krakersami czy waflami ryżowymi,
Z owocami,
Jako dodatek do ciast, naleśników,
Jako dodatek do sosów.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze odpowiedniego masła orzechowego?
Zwracajcie uwagę na listę składników, im jest ona krótsza tym lepiej.
Unikajcie maseł, które w swoim składzie zawierają olej palmowy, cukier czy syrop glukozowo-fruktozowy.
Szukajcie masła, które ma w składzie 100% orzechów!
Sprawdzajcie, czy masło powstało z wykorzystaniem orzechów surowych czy prażonych. Orzechy prażone mają o wiele mniej wartościowego tłuszczu, który pod wpływem ciepła utlenia się i zmienia konfigurację na tą mniej wartościową, a w niektórych przypadkach wręcz szkodliwą.
Sprawdźcie jakie masła orzechowe WARTO kupić!
Wiele więcej ciekawych wkładek ułatwiających organizację czasu na diecie m.in. z serii z polecanymi produktami, otrzymacie ode mnie na wizycie w poradni dietetycznej w Końskich lub Skarżysku-Kamiennej.Zapraszam do rezerwacji wizyt
Twój komentarz