Beata Sabuk
Gabinet Premium
18 Maj

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Pyszna propozycja - omlet ze szparagami i wędzonym łososiem😋😋 To połączenie jest genialne, spróbujcie! 

 

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem 

Składniki:

👉 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,

👉 3 jaja,

👉 pół opakowania łososia wędzonego,

👉 5 szparagów zielonych,

👉 garść pomidorków koktajlowych,

👉 koperek.

 

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.

W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.👌🤩

Twój komentarz




POKAŻ